***

Вже другу Пасху святкували,
Але не вдома- на чужбині,
"Христос Воскрес!", і дзвон в долині,
Ми не почули в День недільний.

Поїхали з рідної хати,
Краї чужі, ми будувати.
Чужа земля нам Богом данна,
Своя- своїми же забранна.

Свої пани лиш себе чують,
За себе лиш вони в турботі,
В Америці хати купують,
Не відають людської долі.

А хтож то відаї її?
Це тільки: я і він, і ти,
Простий нарід, прости трудяги,
Які не взмозі постояти:

За себе, за свою сім'ю,
За рідну ненечку свою,
за самостійну Україну,
За рідну нашу Батьківщіну.

(стих на украинском. Португалия. 2000г.)


Рецензии