Молитва за селян
Як люди тягнуть, плачучи,
Ярмо важке –життя сільське,
Воно в селі тепер таке.
Нема грошей, нема роботи,
А в неньки геть нема турботи,
Пиляє сук, а він мовчить
Сама ж на ньому ледь сидить.
А дітки, десь порозбігались,
Шукати кращого життя,
Біленькі хатки повалялись
І доля їхня – забуття.
Нема пісень в ідучих з поля,
І трактори не так гудуть,
Солодка їм такая воля?
Сія плачуть - плача жнуть…
Чого ж ти ненько так караєш?
Хто тягне- того двічі б’єш,
Закону Божого не знаєш,
Волові їсти не даєш.
Почуй з небес, мій любий Боже,
Молитву за сільських людей,
За неньку рідну почуй теж
Почуй її в ночі і в день…
Свидетельство о публикации №108042304094