Знов чую неба дзвони...

       " Я буду жити довго, мов печаль,
       Я буду жити срібними ночами..."
       Роман Скиба.

Знов чую неба дзвони,
Йду через чорний ліс,
Та вірю в забобони,
Які не переріс...

Шкульгати так до ранку,
Хвилююсь, бо один,
Дійти би... До світанку
Є декілька годин...

Переді мною сцена,
Що збита із сосни,
Мандрівка не даремна,
Дожити б до весни...

Відкрилась панорама -
Там мертві душі й Лір...
Комедія не драма,
А Гоголь не Шекспір...

І прокидаюсь в ранці,
Мов після перепою...
Неначе в лихоманці,
З важкою головою...

Знов чую неба дзвони,
І пролітають дні,
Розбірки й перегони
Набридли і мені...

Автор Геннадій Сівак.
28 липня 2005 року.
       
       


Рецензии