Як вибрати кохану

Як вибрати кохану,
Для спiльного життя?
Не вчила цьому мама...
I де тепер вона?

Женитись на багатiй
Кишеня не дає,
Слугою можна стати,-
Багато так живе.

Подумав я про бiдну,-
Чимало є таких,
Чекатимуть нас злиднi
I праця на чужих.

Женюсь тодi на волi,
Гулятиму один,
Такая в мене доля,-
Пiснi спiвати всiм.

Нiхто i не побачить
Тi сльози на очах,
Хiба що мiсяць часом,
На небi пролiта.


Рецензии