Суббота Акафиста
Своды церквей оглашают как встарь,
Под купола ударяя раскатисто,
Праздничный икос, кондак и тропарь.
Радуйся, Небо во чреве носившая,
Превосходящая всех матерей.
Радуйся, сладость смиренья вкусившая
С тихим "Да будет по воле Твоей"!
Радуйся, смертные муки терпевшая
С Сыном Своим на позорном Кресте.
Радуйся, Богу молиться умевшая
За распинающих Чадо людей.
Радуйся, мирно в селения горние
Препровожденная после трудов.
Радуйся, древа монашества корень и
Всех христиан похвала и покров.
Радуйся, плачущих вдов утешение
И умягчение гневных сердец.
Радуйся, гибнущих душ воскрешение
И целомудрия светлый венец.
Радуйся, радость в юдоли страдания,
Тихая пристань средь бурь и штормов.
Радуйся, льющийся свет назидания
Сонма взыскующих Правды умов.
Радуйся, чистая Матерь всепетая,
Давшая Слову снисшедшему плоть.
Радуйся, в радости ризы одетая,
Радуйся, Дево, с Тобою Господь!
Свидетельство о публикации №108041102611
Наталия Берг 14.05.2008 17:49 Заявить о нарушении