Серце на долонi

(Дух i душа)

По лiснiй дорозi
Я возочком їду.
Радий, бо невдовзi
Я кохану стрiну.

Тут i птах спiває
I веселить душу,
Мабуть вiн все знає...
Я признатись мушу.

Дiвчину кохаю,-
Ось, до неї їду.
Грошi вже я маю,-
Житимем не бiдно.

Гей, ви мої конi!
Наберiться сили,
Серце на долонi
Вiддаю я милiй!

Повезу до шлюбу
Я свою кохану,
Ось тiльки в’їду,-
Вiдчиняйте браму.

Ой! Моя ти, мамо!
Ворота вiдкритi,
З вiтром все гуляє,
Шибки всi побитi.

Тут же на подвiр’ї
Викопав могилу,
Поховав я серце,
Що любив так щиро.

I поїхав степом
Я шукати долю,
I летiли мертвi
Вороги додолу.

А на тiй могилi
Посадив я квiти,
Їх любила мила,
Любили б нашi дiти.


Рецензии