Сiяв батько в полi

Сiяв батько в полi,
Сiяв вже пшеницю.
Будем ми цiм лiтом
Їсти паляницю.

Влiтку добре грiло
Сонце в небi синiм;
I росла пшениця,-
Колосилась нива.

Як прийшлось косити
I збирати збiжжя,
Небо захрипiло, -
Розiгралась злива.

Я чекав у полi,-
Прикривав колосся,
Не хотiв недолi,
В злиднях не жилося.

Ой, моя ти долю,
Повернись до мене,
Житиму з тобою
До самої смертi.


Рецензии