Буквар

А i Ве - старе, як свiт,-
Азбуку давно всi знають.
Може й так, але не вiр,
В свiтi книжок все буває.

В руки взяв якийсь буквар,
Начепив очки на нiс свiй,-
Я читав цей антиквар,
З часом дуже пожовтiлий.

Книжка, хоч була стара
I сторiнки майже стлiли,
Всеж-таки якось жила
I сказати щось хотiла.

Жаль, що я не молода,
I болять старенькi ноги,
I нема помiчника,
Щоб принiс води живої.

Оживить змогла би їх
I читали б люди досi
Про загинувших батькiв,
Котрi не боялись росiв.


Рецензии