я випив час

Я випив час, він смакував, мов кава,
Мов день, мов ніч, мов молоко, мов мед.
Це не моя, не ваша справа.
Я знаю долю наперед.
Я випив час, його було замало.

І в тих ковтках були обійми і розлуки,
І поклик вічного і вічне забуття.
Трансцендентальні підіймаю руки,
Щоб іманентне задушить життя.

Я випив час, я сьорбав наче шльондра,
Я закусив його солоним огірком.
І після цього я упав на ковдру
Й заснув надовго несмертельним сном.

І в тому сні здійснилось нездійсненне –
Я опинився в Бога в голові:
Його думки такі ж земні, постільні,
Він недостачей віри також захворів.

Та від страшного головного болю
Прокинувся я в ліжку серед дня.
Я випив час, я звабив долю,
Я сплюндрував богів, піднявши на них зброю.
Немає вічності, годинники – ***ня,
Я випив час, я змарнував буття.


Рецензии
Чудова мова... змiст вражаэ...

Аннушка Ковердейл   18.07.2009 00:23     Заявить о нарушении