Роза на любовта

на Лидия Парпулева
гр.Смолян

Хормона ме отведе в планина,
но история получи се една....
Уж любов трябваше да посея
С жена,равна на Родопея...

Връчи ми тя мотика и чували
и поведе ме урви и чукари,
почва да намерим плодородна
за роза,подарък от сестра й родна...

Изплезихме,по урви,бедни езици,
подминахме колибки на певици
и почва любовна накрая събрахме,
даже Аполонови номи попяхме...

Розата,с любовни грижи,беше посята,
и Лидчето угрижено взе да пресмята,
кога цветовете уханни ще се появят,
та людете,на мъките наши,да се дивят...

Ах тази нейна вредна сестрица,
на Езоп древен нявгашна кумица,
по джиесема кръшно ни се присмя
и рози нови на сестра си обеща....

Та когато в Родопи ви призовават
и приключения любовни обещават,
спомнете си одисеята ми любовчийска
с жената,равна на принцеса тракийска...

гр.Филибе,19.03.2008 г.
Киреза,мъченик родопейски


Рецензии