Вiнниця

       
 Вінниця.

Білий птах пливе над Бугом,
Над чудовим, вірним другом,
Що єднає нас мостами,
Тополиними лісами,
Мила чудодійниця,
Мати рідна, Вінниця.
Височіють твої скелі,
В світлі ясному оселі.
Мов сорочка вишивана,
Вишенька, краса кохана,
Вона вабить світ квітками,
Яблуневими садками.
Наче іменинниця,
На Поділлі Вінниця,
Кличе дивними стежками
Та красується віками.
Хай щастить тобі, Замостя,
Золотіє в жовтні листя,
Краю милий та жаданий,
Глянь, на брук летять каштани.
Києва племінниця -
Чудотвірна Вінниця,
Парками зеленими,
Давніми тунелями,
Радуєш Кумбарами,
Сонечком та хмарами.
Наша благодійниця,
Величава Вінниця,
Ти радієш разом з нами,
Посміхаєшся зірками.

Автор Геннадій Сівак.
30 серпня 2005 року.


Рецензии
На это произведение написано 5 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.