Мертвi бджоли

МЕРТВІ БДЖОЛИ
(жартівлива пісня)

1) В полі пасіка стоїть, ох, стоїть.
Тільки щось вона мовчить, ох, мовчить.
Її бджоли не гудять –
Та невже і досі сплять? –
Її бджоли, її бджоли.

2) З ранку бджоли не гудуть, не гудуть,
Та ще й меду не дають, не дають
І на квітки не литять,
Бо подохли, твою мать,
Її бджоли, її бджоли.

3) Мертві бджоли не гудять, не гудять,
У верх лапками лежать, ой, лежать.
Треба бджілок поховать,
Бо почнуть скоро вонять
Мертві бджоли,
Мертві бджоли.

4) Їм нектару вже не пить, ох, не пить.
П’яний пасічник Микола лежить.
Той Микола загуляв,
На роботі не бував,
Тому й здохли, мабуть, бджоли,
Її бджоли.

5) Щож він, бісова дитина, наробив,
Пощо душі ті невинні загубив,
А цього би не було,
Було б з медом все село,
Якби пасічник горілочку не пив.
Ох, не пив би.

Владимир Жоржж
Февраль, 2008 г.


Рецензии
У родителей жены брата пасека. Я обрадовался, думаю, что меду теперь поем в волю. Ан нет, на пасеке случился падеж пчел.

Станислав Елесин   20.12.2008 18:38     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.