Невблаганна хвиля

Набігало, мов сльози, море -
окропила обличчя хвиля.
Розліталась душа від горя,
мілиною сходила милі.

Розліталась душа по світі,
позбирала засилля звуків,
встигла тіло життям зігріти
та набити у римах руку.

Стала думи на місце гнати,
де чекала на ролі маска,
де ворожую кров із латів
Божа змила дощами Ласка.

Скільки б крові не змити з латів,
а сумління, мов сонце - в плямах.
Скільки б каменю не лежати,
а від пролежнів - тільки яма.

Щоб вогонь не поліг від болю,
розійшлися, мов небо, груди -
увібрали всю силу волі,
пролунало грімливе, - Люди!

І від блиску очей - не тьмяно,
а від слова "гори" - не сухо.
І це серце, живіше рани,
проростає Вселенським Духом.

11 Березня 2008


Рецензии
Красота! А я вот по украински, понимаю всё, и читать, и на слух, А сама "не розмовляю."
Спасибо,

Анастасия Павлюкова   12.03.2008 13:29     Заявить о нарушении
Это не так важно - главное, что понимаете.
У меня, к примеру, проблемы с русским - хочу его знать глубже, но пока
не получается.
Спасибо Анастасия,
с теплом,
Л.Ю. :)

Юрий Лазирко   13.03.2008 02:09   Заявить о нарушении