Рибак

       РИБАК
По березі ходив хлопчина,
Із вудкою бродив юнак.
Не підходила ця місцина –
”–Тут риба ловиться не так!“

Ходив туди, ходив сюди,
І там, і там, та все ніяк.
Нарешті сів біля води
” Тут, - каже – ловиться судак.“

Сидів і вудкою кивав.
Терпіння в Бога не позичиш,
Він вудку часто провіряв
І тільки рибу всю пугав.

Сидить і жде, як судачок
Йому на вудку попадеться,
Він покладе його в сачок
І над усіма посміється.

Аж раптом ось! Як пощастило.
Він вудку хвать, туди-сюди.
– “Яка велика ця рибина!”
Не вилузає із води.
 
Він так-і-так, та все ніяк
І рибу щоб не упустити.
–“Допоможіть! – кричіть – Великий тут судак!“
Почав на поміч всіх просити.

Прибігли кілька рибаків.
Почали хлопцю помагати
– “Та скільки там тих судаків,
Щоб стількома їх витягати?!!”

Сказав один, за ним і інші,
Що почали усім питатись.
Та мрії в хлопця були більші
І він почав там вихвалятись.

–“Ось подивіться зараз, як
У мене зловиться судак!”
Він вудку сильно потягнув,
Аж землю під ногою згорнув.

Рибалки всі на нього зирк.
В руці зігнулась вудочка,
Усі неначе прийшли в цирк.
З-під каменя витягнув бичка.

Хлопчині дуже стидно стало,
Він подивився на усіх
–“Ха-ха, хо-хо” – із скрізь лунало.
По березі пройшовся сміх.

 


Рецензии