Малки гари

       На гара Костандово
Харесвам малки стари гари -
междинни гари на света,
където залезът догаря,
и пеят звънци вечерта;
където утрините сини
се къпят в бистрата роса;
където в малките градини
белее къдрава бреза;
където ручеите бързат,
преливат своята вода;
където щеркелите първи
се връщат в родните места;
където всекиго посрещат
с добри и ласкави очи;
където слънцето горещо
ви гали с чистите лъчи.
Обичам тези малки гари.
Спасявайки се от шума,
аз често търся стари гари
и звънци гарови в нощта.


Рецензии