Маргарита?

.........................................Д.Ч.

Сніг на паралельних трамвайних коліях.
Слизько.
Ти посміхаєшся дивно.
Підходить червоно-жовтий вагон.
Ти пригадуєш Берліоза,
Літній парк, Патриарші пруди.
Немов би ти сам там був -
З документами закордонного гостя,
Різнокольоровими очима
І з тростю.
Хочеш, я буду твоєю Маргаритою?
На один бал?!
На одну ніч, що належить до тих,
Які перевертають життя
З голови до ніг.
Або навпаки?
«Я в захваті, моя королево!» -
Шепотять мої криваві рани.
Трамвай відходить, змітаючи сніг з колії.
І знов - пустота.
Я посміхаюсь так дивно - тобі...
19.01.2008 рік


Рецензии