Чому в розлуц..?

Чому в розлуці мерзнуть очі?
Чому весь час повільно плине?
Щось буркотять вуста дівочі
І мерзлота безслідно гине.

Стукоче потяг в Кременчук,
Зав’яла квітка там чекає,
Коханий вже мене почув,
І на розлуку зволікає.

Вже майже вдома, день летить,
Козельщина вже промайнула,
В вагоні гомін, грім кипить,
А я сумую, я – минула.

Минула постать почуттів,
Я відчуваю тяжко вітер,
Прожито мало ще віків,
І продуває наскрізь світер.

Пишу вірші, пройшла вже книгу,
Життя – це лекції і потяг,
Ніхто вже не розтопить кригу,
Яку навіяв мерзлий протяг.


Рецензии