Да ранка - дарую крыуды...

...Да ранка –
Дарую крыўды.
Мой вораг,
Ці станеш сябрам?
Няхай самота акрые
Цябе ад бедаў-навалаў...

Да ранка –
Змайструю крылы,
Сябе агалю да пёрка.
Хай возьме іх той,
Хто мілы,
І верыць у мяне,
Дзіцёнак!...

І так –
Без крыўдаў і крылаў,
Акрыўшыся толькі сумам –
Пайду па зямлі астылай –

У свет ранішні,
Заўтрашні,
Судны...


Рецензии