Бажання поета
Хотів би бути я тюльпаном,
Мов той орел ширяти в небесах,
Дощем пролити воду з хмари,
Чи вовком вити у лісах.
Хотів зробитися сосною,
Пилинкою в повітрі стать,
Чи сонцем землю гріть весною,
Чи в гаї пташкою співать.
Хотів би зіркою зробитись,
Дивитись із небес на світ,
У сутінках на небі грітись,
Блищати наче той сапфір.
Гніздо, як пташка, високо зробити,
Мов бабка у садку літать,
Совою прокричати дико,
Гриміть грозою по ночах.
Як солодко було б на волі
Так часто образ свій мінять,
І вік гуляти на природі,
То всіх втішати, то лякать.
Свидетельство о публикации №108011501255