Я чакаю цябе

Я чакаю цябе ў цішыні незнаёмай
На прыгожым паўвостраве сна, на крыжы.
Я чакаю цябе ў спадніцы палёнай -
У ёй скакала праз пекла тваё. Расскажы

Пра цікавы ўсход, пра цяністыя травы,
Пра вясёлыя зоркі над дахам тваім.
Расскажы пра свае залатыя забавы,
Пра жыццё як палітра, пра сэнс нібы дым.

Пакажы мне той свет, што не бачаны вокам.
Я табе расскажу, што не тычыцца слоў.
Пакажы мне жыццё - ты адораны зрокам.
Я табе расскажу, што такое любоў.

6 студзеня 2008

Я жду тебя

Я жду тебя в неведомой тиши
На полуострове, где крест стоит краплёный,
Жду тебя в юбке, малость опалённой,-
В ней прыгала сквозь ад. Ты расскажи

Про твой восход, про тень твоей травы,
Про радостные звезды над той крышей
И про палитру жизни, смысл, что выше,
Как легкий дым... Про мир твоей игры.

Все видят глаз там, где ты видишь бровь,
Я делаю доклад стихотвореньем.
Ну покажи мне жизнь - ты обладаешь зреньем.
А я тебе скажу, так что же есть любовь.

6 января 2008


Рецензии