Присвята Пегасу... нi - Гефесту

З вимогою смію звернутись до вас,
Господарі й гості чудового фесту:
От саме тому, що в пошані Пегас,
Складімо по оді подячній... Гефесту.

Бо коник крилатий його задовбав:
Все губить і губить, скотина, підкови!
Лиш задні копита Гефест підкував –
Обидва передні розковані знову!

А декому тії підкови щастить
Знаходити – в барі, надворі чи в житі...
Та власне, богема така і шкрябтить
Верлібром чи в риму рядки знамениті.

Нехай же міфічний майстерний коваль
І далі із цвяхами круто партачить,
Щоб на віршових кінських сил фестиваль
Поетів щорік більше їздило, значить!

16 серпня 2007-го
(в поїзді Ковель–Одеса, дорогою на Всеукраїнський фестиваль поезії „Підкова Пегаса”)


Рецензии