Фальшивка
Буцім Ющенків — Месіїн! — виборцям відкритий лист.
Тут же нашоукраїнці заявили: це фальшивка!
І у шабаш красномовства грізно вклали весь свій хист.
Натякнули, ніби Кучма (та й режим його!) боїться,
Що у акціях протесту візьме участь їхній блок.
І мовчать, що екс-прем’єру на трибуні не стоїться,
Барикади не для нього, все те вимушений крок.
Дехто каже: олігархів трусить страх, немов осики,
Що Месія з Тимошенко створять знов на них “тандем”.
І не думає, наскільки їх єднання штучне й дике
Після маси обопільних звинувачень та проблем.
Дуже ющенківців тішить, що Месія Чейні бачив —
Он як Штати люблять “зятя”, як вони поштиво з ним!
А тим часом за “Кольчуги” Кучму дядя Сем… “пробачив”.
Чи ж даватиме він “мани”, щоб “зятьок” “бомбив” режим?
“Опоненти найбрудніші застосовують прийоми
Суто в спробах відчайдушних владу втримати в руках”.
Що ж загрозу становити справді може — невідомо:
Чи намети на майданах, чи “нудисти” на словах.
“Будем прагнути ми завжди дій узгоджених та спільних
З усіма-всіма, хто прагне у державі нашій змін”.
Мовби й не було, приміром, чвар між Рухами суцільних;
Мовби в Ющенка є чіткість — з Кучмою чи з БЮТом він…
І ви знаєте, у чому полягатимуть ті зміни?
Має влада в українців бути чесною — і край!
А чия ж дочка за вклади, взяті потай з “України”*,
За “бугор” чкурнула вчитись? Чи не Ющенка? Гай-гай…
Словом, “Наша Україна” дуже класно заявляє!
І свого Месійки рейтинг вельми вміло підійма.
Ніби влада геть здуріла, що себе так підставляє,
Або ніби ту фальшивку “НУ” поширила… сама.
Лютий — березень 2003
_________________
* Мова, звичайно, про банк “Україна” (був такий...).
Свидетельство о публикации №107112201301