Демонкраты

ДЕМОнКРАТИ

Із трепетом ніжним всі сили віддам
На честь демократів щемливим рядкам,
Присвяченим силам такого ґатунку,
Як-от ФНП (Форум нацпорятунку),
“Вкраїна без Кучми” і ще... як їх там?

Безстрашно, з шаленим завзяттям палким
Сказали, що в Кучми “злочинний режим”:
Їм потай на плівку вдалось записати,
Що той спонукав журналіста прибрати, –
І мужні борці скористалися цим.

І зник журналіст – інших, Боже, боронь!
Ну... волею Кучми забитий, либонь...
А труп в світлім лісі знайшовся зненацька,
Та без... голови, що відрубана хвацько,
Й без... шкіри, що здерта ретельно з долонь.

Михайло Бойчишин колись як пропав,
Ніде та ніхто його не відкопав.
А Кучмині люди такі дурнуваті,
Що тіло не можуть навіки сховати?
Цікаво. Оце відкриття... от не знав!

Природнє припущення – й це не навряд, –
Що вбивство – то був сатанинський обряд.
Хто ж міг таке скоїти, що за злодії?
Можливо, лиш ті, хто постійно так діє,
За ким чорних вчинків уже цілий ряд?

А ми пригадаєм конкретно тепер,
Хто справді вдавався до акцій-химер,
Котрим в чорній магії є прецеденти.
Хто ляльку судив і спалив “Президента”?
А Кучмі живому вінки (!) хто припер?

Колоною, факели в руцях – хто йшов,
До чорної меси, даруйте, немов?
А хто розрізав собі вени неначе
І ніби свою, а насправді свинячу
Здавав “на сніданок” міністрові кров?

А в День Кобзаря проти кого “менти”
“Злочинно і дико” зімкнули щити?
Чия “демонстрація мирна” з умінням
Метала з “коктейлем” пляшки та каміння (!)
І піками цілилась у животи?

За що лізло в бій “демократів” кубло –
Щоб добре життя в Україні було?
Скажіть же, панове: коли це бандити
Щось добре спроможні були породити?
Не ясно хіба: зло породжує зло!

Чи Кучма злочинець, те знає лиш суд.
Якщо ж сатанист, чорний маг, душеблуд
Замінить його – то куди ми прийдемо?
Якась демоНкратія (слово від “демон”) –
Для Божих створінь що хорошого тут?

2001


Рецензии