Налоги и будущее
Який плакат! З байдужістю пройти
Повз нього може лиш душа пропаща:
“Зроби своїх дітей майбутнє кращим,
ПОДАТКИ, — закликає, — ЗАПЛАТИ”.
Мов грім, свідомість приспану збудив
Цей диво-лозунг думки глибиною.
Хоча... податки, сплачені вже мною,
Який на долю діток мали вплив?
Ну, безперечно, що ці кошти йдуть
Частково на безплатну медицину!
Торік я лікував свою дитину —
Зо двісті “баксів” витратив, мабуть...
О, звісно, це надходження в бюджет
Для зовсім безкоштовної освіти!
Беруть лиш на ремонт, дарунки, квіти...
Дирекція й батьківський комітет.
Авжеж, культуру масову та спорт
Податки дозволяють розвивати!
А я не зміг віддати без оплати
Синочка ні на танці, ні на корт...
Так, є студенти в нас — не “платники”, —
І їм дає стипендії держава!
Племінник каже — найпростіша справа
Прожити на ті файні копійки.
Потрібні кошти — я збрехать не дам, —
Щоб годувати військо наше славне!
Сусід синулі сало возить справно,
Ще й форму шив солдату свому сам...
Ну, що? Аби в достатку і красі
Жили малі й не дуже Юлі й Петі,
Про кошти у СІМЕЙНОМУ бюджеті
Найперше мусять дбати татусі.
З країни олігархи досхочу
Викачують грошву в офшорні зони,
А із плаката висновок резонний,
Що крайній... я: “податків не плачу”!
Не згодитися важко, далебі,
З тим, що податки слід таки платити.
Але навіщо гаслами смішити?
Втім, ДПА, merci за це тобі!
2002
Свидетельство о публикации №107112001430