Выбор стоматологов

ВИБІР СТОМАТОЛОГІВ
Яка біда - проблеми із зубами!
І пекло, як болять, і зле без них...
На щастя, не бракує в нас реклами
Ні диво-жуйок, ані паст зубних.

А чи існує паста, із якою
Зубам ніяка напасть не страшна?
„Авжеж! Оця-ось! - кажуть нам з тобою. -
Бо ВИБІР СТОМАТОЛОГІВ вона!”

І вже її купують дуже радо:
Хіба дантисти - без чобіт шевці?
Поганого зубам же не порадять
В халатах білих добрі фахівці!

Та... правда це чи лиш реклама вміла?
Чи ми не пішаки в нечесній грі?
Щоб у людей нічого не боліло -
Чи справді цього хочуть лікарі?

Поставити під сумнів це нескладно.
Професія гуманна в них, та ба! -
Лікують нині в основному платно:
Як не за гроші в касу - за хабар.

Тож медицина - бізнес? В цих умовах
В чім лікар зацікавлений? Чи щоб
Людей чимбільше в нас було здорових,
Чи тих, хто потерпає від хвороб?

Чи вибір стоматологів не money*?
Я в протилежне вірити б не став.
Рекламу пасти згадану в обмані
Підозрювати досить є підстав.

І все одно - звідкіль, як не з реклами
Дізнатися, який товар є люкс?
Нехай вона маніпулює нами -
Я пасту лиш розхвалену куплю!

__________
*Money (мані) - гроші (англ.).


Рецензии