Популипсия, или Дурдом его имени

ПОПУЛІПСІЯ,
або ДУРДОМ ЙОГО ІМЕНІ
Поділля – краса України,
Я згідний із Лесею в цьому.
І Вінниця – справжня перлина
В цім краї квітучо-ясному.

Там сміху промінчики чисті
Сяйнули при звісточці гарній,
Що імені Ющенка в місті...
Дурдом, чи то пак, психлікарня.

Так! Певне ж, це прізвище носить
Не лідер нунсистів єдиний.
Воно до Майдану ще досить
Відомим було в медицині.

То, може, і зайве всім знати
Про збіг цей цілком випадковий?
А я запевняю: аж надто
Він дивний і геть нездоровий.

Скажіть: божевільним резонно
Вважати того, хто без жарту
Себе кличе Наполеоном
Та ще й не фуфлом – Бонапартом?

І в іншого з дахом не теє –
Хто явно не волею Неба
Вінець щонайменше Мойсея
При всіх приміряє на себе.

А хворим здаватись не буде,
Хто, вчинок згадавши Христосів,
Народ годуватиме чудом
В такий видозмінений спосіб:

"Із хмар впаде хліба до лиха,
А доброї риби наразі
Ви, як в анекдоті про психів,
Наловите всі в унітазі".

Що – в дурку такого "пророка"
З оцими його словесами?

Обіцяні Ющенком "кроки
Назустріч" – реально те саме!

А слів каламуть цьогорічна?
В ній лад і добробут наш скоро!
Та вірять йому. Некритично.
Не він – його виборець хворий.

Так! Всяк, хто, розбивши в кров лоба,
Майданного славить месію,
Нажив популізму хворобу –
Страждає на популіпсію.

Прогноз несприятливий дуже:
З вождем – пацієнт невиправний.
Потрібен, щоб хворий одужав,
Імпічмент кумира безславний.

Як станеться він достеменно,
Обдуреним душі загоїть –
Хай ВІКТОРА Ющенка ймення
У Сумах психушці присвоять!

Проте... кепські поки що справи –
Поширення тої хвороби,
І наш Президент із держави
Дурдом свого імені робить.

Серпень – листопад 2007
Вінниця – Ківерці


Рецензии