Вясна

Сёньня вясна да нас прыйшла!
Сонейка сьвецiць, пяе Душа,
Сэрца верыць, што зьнiкне смуга,
Што мне й цябе – ўсiм хопiць цяпла.

Вочы мае зiхацяць у сьвятле,
Галiнкi й кветкi ўсьмiхаюцца мне,
Пяшчоту зялёну чуюць вушы мае,
Радасьць i шчасьце ў грудзёх у мяне (i ў цябе)…

Халодныя жахi зьнiклай зiмы
Засталiся ззаду – ў белай цiшы,
Лiсьце ня ведае гэтай пары,
I ты ж нiчога йiм не кажы!

Зямля скалыхнецца, прачнецца ад сну,
Запамятаюць усе iстоты зiму,
Яны сустракаюць, вiтаюць вясну…

I я разам зь iмi жыць можа пачну?


Рецензии