З рка

Одного дня в ясному небі
Тремтяча зірка народилась.
Вона малесенька ще зовсім
Нова та зірка, безіменна.

 Що світить новим, чистим світлом.
 Вона дає надію й віру,
 Кохання з пороху вертає
 Й шлях життєвий озаряє,

Всіх тих, хто цього потребує.
Ця зірка – то нове життя,
Що тільки-тільки зародилось
Під серцем дівчини-покритки,

 Що кинута на долю лиш свою
 Тим хлопцем, що її згубив,
 А потім кинув, як ведеться
 Народами земель усіх.

Вона вигнанка у своїх,
Чужим-чужа,
Собі ,як смерть.
Все ходить світом безіменна,

 Забута в рОдах і родАх
 Всіма, хто знав, любив,кохав,
 Хоча пройшли десятиріччя
 Її душа блукає світом.

І просить прИтулку в людей
Але ніхто її не чує,
Ніхто не бачить душу ту,
Що вже століття за століттям

 Блукає світом безпритульна,
 Шукаючи прощення людське
 І розуміння у людей.
 Але скажіть мені, нарешті,

Чи знайде десь, колись його?!!!

2002г.


Рецензии