Якщо наступае осiнь

Сiрий ранок листопада
знов прийшов у наше мiсто
i дощем рясним холодним
замiсив вiн бруд, як тiсто.

Крiзь туман не видно свiтла,
все темнiшає поволi.
Жовте електричне свiтло
не згасає мимоволi,

Бо немає сонця в небi
I нема тепла надворi.
Кожен мислить лиш про себе
I вiд того люди хворi.

Бо осiннiй настрiй в серцi
Нiкому не допоможе;
I печаль в сумну хвилину
Звiдти вийти раптом може

Може бути, що завгодно,
коли осiнь наступає,
Коли сумно i печально
Все буває, все буває

Але треба пам'ятати
почуття найчистiше.
Коли є кохання в серцi,
навiть осiнь наймилiша.

Коли є кохання в серцi,
все навколо розквiтає.
Нi на осiнь, нi на холод,
серце навiть не зважає.

I один промiнчик сонця
неяскраво, та проб'ється.
Крiзь туман i сiрi хмари
свiтло де-не-де проллється.

Посвiтлiшає потроху,
стане й на душi свiтлiше.
I тодi у серцi радiсть
розквiтатиме скорiше.

I тодi осiннi фарби
стануть рiзнокольоровi,
вже не сiрi, а барвистi:
золотистi i червонi.

Перестане бути сiрим
ранок того листопада
якщо будеш просто щирим,
i послухаєш пораду:

Пам'ятай i в сум, i в радiсть
Одну фразу найпростiшу -
Якщо є кохання в серцi,
все навколо наймилiше.

6 листопада - 12 грудня 2006 р.
(6 ноября - 12 декабря 2006 г.)


Рецензии