Ruduo

Spalis jau praeina,
Ruduo seniai pas mus,
Lapai gelsta, krenta,
Ir audzia kilimus.

Saltis dar veluoja
Ir neskuba cionai.
Egle vis zaliuoja,
Ir saltis mielas jai.

Ji rimtai bendravo,
Su vienu azuolu,
Tas daznai kalbejo,
Gyvensim mes kartu.

Bet staiga susirgo
Ir liudnas jis dabar.
Laikinai uzmigo,
Nerupi meile jаm.

Kaip dabar gyventi,
Ir gyditi zaizdas?
Kur jegos surasti,-
Padeti dar vaikams?

Ji vilciu neturi,
Kad jai kazkas pades
Ir bandis gyventi,
Kaip Viespats-Dievas leis.


Рецензии