Алюр думок

Ковтки - з краплини по краплині.
Хреста забракло на думок алюр...
Справляють журавлі хрестини -
У крижмі хмариться лице баюр.

На плечі просяться, мов діти,
Забуті шатнями чіпкі плащі.
Тепло ховається - щоб гріти,
І пропихатись з рук рукавно в щіль.

Жінки, мов лелії під вечір -
Стуляються гуртом в осінню вбрань.
Їх погляди збирають речі -
Крамнички причепурені на "Глянь!"

Ознаки клопоту в розмовах
Даються знатись по відтінках фраз -
"Такі то справи", "все чудово",
"Аби не гірше", "Слава Богу", "клас".

То ж збився ритм у згустках літер,
І напросилося до рими "Ти"...
Збілів би вірш, коли би витер
За словом "осінь" "три з алюр хрести".

9 Грудня 2006


Рецензии