Паводле Андэрсэна

...не ў ракаўцы –
 у русалчынай далоньцы –
туга Яе па ўратаваным
 прынцы,
сляза Яе,
 чый смак –
 марскі, салёны...


ты ж, чалавек,
 таго не разумееш,
што дар
 Яе
 душы
нясеш каханай,
 і назавеш с в а і м –
 што не тваё...


і дар Любові
 стане толькі камнем,
бліскучай цацкай,
перлінай у кароне
сярод такіх жа –
 мёртвых –
 камянёў...


а дар Кахання...
што т а б е
 з кахання?
яно як хваля –
 знікла і растала...
як вецер,
 сонца,
 воля...
як Яна...


сціраеш пырскі
 успамінаў з твару...
і смак вады
 марской
 салоніць вусны...

...і статуяй –
 каменнаю –
 стаіш...

1994 (2007)


Рецензии