Художниця

По лоджії розкидано нарізно

Нескінчені полотнища портретів,

Початі і полишені ескізи,

Накидані спонтанно олівцем.

 

 

Он там дівчатко на велосипеді –

Малюнок на коробці з-під цукатів,

А поряд, на шматку шпалери – леді

Із гострим переляканим лицем.

 

 

Ось в капелюсі, як млинець плескатім,

Огрядний пан всміхається у вуса,

А он хлопча у татовій кошлатій

Старенькій маринарці до колін…

 

 

Тут – мов родзинка зморщена – бабуся,

Там – гарний, наче дівчина, солдатик,

Он обійнялись троє давніх друзів,

Он смагла персіянка тче килим…

 



Загорнена у шовковистий батік,

Простого олівця, присівши, гостриш,

Продовжуєш замріяно втікати

В чужі обличчя, в посмішки чужі …

 

 

Життя – паперу для паління кострищ! –

Яка чудова і яка смішна ти…

Мене садовиш у фотель, мов гостя,

Щоб я тепер в твоїм альбомі жив.


Рецензии