Перед сном - Збiрка - Парасоля для долi

Перекур. Цілунок ночі
Дме ліхтарними губами,
Паранжею ширм лоскоче,
Поїда віконні рами.

Вимикач, свій ніс задерши,
На кивок чекає пальця.
Сни змагаються в хто-перший
Занесе дрімоти жальця.

Не доношені ідеї,
Лиш проставлені три крапки...
На «Останнім дні Помпеї»
Кіт вмиває свої лапки.

Не гортається сторінка –
і укотре палять Бруно.
Не стає близькою стінка –
Стиснули гітару струни.

Від пригнічення акордом,
Покидають звуки пустку.
І летять думки, мов орди,
По невронових галузках.

Тепло від обійм подушці,
Другу холод переймає...
Знов шепочуться на вушко
Збіг тік-так з Твоїм «Не знаю».

2 Серпня 2006


Рецензии