Менi не байдуже - Збiрка - Краплi Всесвiту

Мені не байдуже, коли мій Друг в потребі,
І не однаково, коли він у біді.
Коли постійно кровоточать рани неба,
Чи бій крила пташиний по живій воді.

Зворушливо, коли не спить і жде дитина,
Шукаючи губами смак грудей... Щемить –
Коли хтось забуває слово «Батьківщина»,
І не приховує того, що «не болить».

Збиває пульс від материнських сліз пролитих –
Перекарбованих у ласку їх руки.
Мороз по шкірі, як батьків ховають діти,
І серце розрива, коли це навпаки.

Чомусь не так, коли в одних кінці з кінцями,
А іншим не дано знайти їм береги...
І недовірливо, коли Служитель Храму
Розпродає молитву за чужі гріхи.

Все губиться, коли не дивляться ув очі,
Ножем по шклі, коли говорять поза них.
Не сплять думки дрейфуючі... Крізь шпари ночі
Я відчуваю кожен їхній стоп і здвиг.

В очах запал, як за словами «можу» й «мушу»
Приходять, з часом, – «бачу», «хочу» і «роблю»...
За все єство, котре вбира Вселенську Душу,
Мені не байдуже – бо я її люблю.

21 Червня 2006


Рецензии