Недоношенi ягiдки - Збiрка - Парасоля для долi

Там, де Бог не вита, на відталинах суші,
Міліардами літ світлових віддаля
Є планета одна, де злітаються душі
Недоношених ягід з людського гілля.

Так навіщо ж, скажіть, ті сади, що не родять –
Де стинається цвіт, що невчасно зацвів.
Всі янгольські чини лиш крильми порозводять
Від розрізаних тіл, благодійних катів.

Загубились в словах, що нічого нe значать,
Тих дітей щирий сміх, доброта матерів.
Запаливши свічадо, зробім його зрячим,
Стане виходом в світ водострачений рів.

Пантоміми непевності першого кроку
Перше слово… І в горлі судомою тромб. 
А душа безкамінна, й сумління нівроку
Переховують світло на дні катакомб.

А планета летить, мов направлений постріл.
І гойдається біль у колисках сиріт.
А у Райських Садах облітає все... поспіль...
І червить від спокус заборонений плід.

24 Вересня 2006


Рецензии