Луноход
* * * *
Озирнуся по кімнаті,
Закручу думок гайки,
Шторних стебел волохаті,
Шелестять квітки.
Поза спиною нічною,
Буркнуть пугачі,
Позмітають темні крила,
З гральних карт хатки.
*ЛУНОХОД*
Дротом йде людина-Вася,
Невідомий цей трюкач,
Цвях програми ні для кого,
Глядача нема й одного.
Глупа ніч і хлюп води,
*Вася, ану йди сюди!*
Тихше, тихше, вбогий дурню,
Не кричи і не свисти,
Не займай ти акробата,
Поза сном не зможе йти.
Криза
Заморозили розмову,
Тишу вклали, мов тятиву,
Серця клапани працюють,
У прискоренім режимі.
Розвелися, мов мости,
Ніяк транспорту пройти,
Шкода палива та часу,
Та й несила вже пливти,
Може ранок все врятує,
Пустить в розвідку плоти?
Конкурент
Струшу на стелю сірий попіл,
Наллю у кружку самоту,
До денця вип'ю, сяду в протяг,
Ніч не залишу я коту.
Літати кортить
Застрягло в небі хмаровиння,
Застоялась вода в ставку,
На рибу сердяться пінгвіни,
Не риби вони, не птахи.
Забулькала у турці кава,
Зараз прокинусь і піду,
Зберу пінгвінів чорні зграї,
І знову все їм поясню:
Зрозумійте ж мене хлопці,
Єдині в світі ви такі,
Немає кращого народу,
*Даєш пінгвінам літаки!!!*
Свидетельство о публикации №107062200712