Три пристрастi

I
І украй гіркоти,і любові украй,
І окраєць блідий і щербатий
Буде сну мого спокій вражати…
І по колу на вістрі водитиме
Ніч..Вітер з півдня - задуха духмяна.
Із грозою зустрітися б вже віч на віч
Тільки я все бажатиму,п’яна…

II
«Розвійтеся з вітром..»
Розвій мою скруту,мій гріх
І неспокій,і душу сумну
Бажання любові,і пристрасть,
й покуту…
Порви,мов на скрипці останню струну.

III
Кольори весняних ночей,
Голоси закоханих птахів:
Все сплелося,щоб стати Купалом.
Все злилося і чаром,і шалом.

Глибина твоїх очей,
Темрява,що їх сповиває
Цієї ночі освітилася коштовним
смарадовим сяйвом скарбу.

І немає на світі кращого
оздоблення нашим снам,
І немає у серці більших почуттів..

Ніч все виспівала й заквітчала,
Даруючи цвіт акацій,
Сповиваючи жасминовим духом

Чаруючи…кохаючи…

29/05/07

©2007 Святослава Лученко


Рецензии
'смарадовим сяйвом скарбу.' - "смарагдовим" :)

Юрий Лазирко   17.08.2007 20:35     Заявить о нарушении