Здаеться

 Здаеться, я догралась сірниками
 О свята інквізиція...
 О.Барбак

Палитимуть відьму на площі,
Сходьтеся на виставу!
Готуйте голодні очі
До галасу і пліток.
Гави,шукайте гроші,
Свічі навколо ставте!
Всі як завжди охочі
До здійснення помилок.
А відьма,завчасно плаче,
Їй не злетіти вгору,
Не підкупити вітер
І погляди із юрби.
Й зовсім не грішна наче.
Необгрунтоване горе.
Цей молодий інквізитор-
Дикий голодний звір.
____________
День попіл з помосту витер,
Тяжко йому зрозуміти -
Відьмі чому інквізитор
Кладе на могилу квіти...


Рецензии