Дякую, Мамо...
Тобою,Матинко - жыву,
Тэбэ я,лагидна - кохаю,
Нэстрымно зустричи чэкаю!..
...Минають дни,йих пидганяю..,
О,любый Час,тэбэ благаю:
Мэрщий прыходь,хай дэнь у дэнь,
Наблызыться сичнэвый дэнь..,
Останний дэнь,и - та годына:
Зустринэ радисно родына,
Хоч дома був - нэ так давно,
Алэ ж сумую - всэ одно...
Бажаю выйты знов на ганок,
Побачыты рожэвый ранок..:
В яскравых Сонця промэнях -
Майнув у Нэбо билый птах...
Матусю ридну прыголубыть:
Риднэнька,хто ж так щыро любыть
Тэбэ одну,як я - твий сын,
Найкраща ты зо всих пэрлын -
Яки даруе нам Жыття:
Так,Ты - вэлыкэ щастя!
И,дэ б нэ був - я нэ забуду
Мою малэньку маму Люду...
Бэз батька ты мэнэ ростыла,
Любыла палко,добрэ вчыла...
Так,тяжко було,памъятаю,
З тобою я,и,завжды знаю -
Як виддано Ты ждэш мэнэ,
Я,жыро вирю:Час мынэ -
И,знову Маму я побачу,
Любовию Тоби виддячу,
До сэрця Маму прыгорну,
Бо,я - люблю Тэбэ одну!..
грудэнь, 1976г.
Свидетельство о публикации №107040801414