Unum et idem

Unum et idem

На вічні долини, в степи, та на води
спадають тумани та сни росяні.
І наче відгомін сумної свободи
летять над Землею народні пісні.
Оце Україна!.. А в школі казали
що всіх гайдамаків втопили у Пслі,
що всіх козаченьків давно розіп’яли,
а їхніх дітей повели в „москалі”!??
А може то й правда!..
А може - не байки?!..
Полеглих за волю прийняла земля.
Не чути ні плачу, ні дикої лайки:
„Вкраїна не вмерла!”.
 Хоч віра злягла...


Рецензии