Соловей

Я побачив тебе через роки розлуки,
Знову серце моє сповнене тої муки.
Я тебе покохав, і не зараз - раніше,
Ось забилося знов моє серце сильніше.
Ти тепер не моя, ти від мене далека
І від цього горить вся душа, мов у спеку,
А настане лиш ніч, я тебе знов згадаю
І без тебе мені соловей заспіває.
А соловей мені всю ніч тепер співає
Як я тебе, як я тебе кохаю,
Як я лише кохаю, що ти для мене значиш!
Чому і ти в цю ніч, ніч зоряну, тaк плачеш?
Нащо тебе зустрів - зустрів, щоб розпрощатись,
Щоб знову одному мені тепер зостатись.
Знов слухать солов'я у темному у гаю,
А він лише співа, як я тебе кохаю!
1996


Рецензии