Лiхтар
Воно ледве блищить на моєму вікні.
Це самотній ліхтар там мріє про щось,
Його світло тремтить, мов він кличе когось.
Йому сумно одному, він ніби вклонивсь,
І в очі дівочі мені подививсь.
Він наче благає: «Залишися зі мною,
І я розповім тобі сотні історій».
Він тут стоїть не перший вже рік,
І буде служити всім людям до вік.
Один він в околиці світло дає,
Допомагає й життя береже.
Здавалося б, кожен ліхтар поважає,
Та на жаль це не так – ніхто не зважає,
На нього старенького, а не нового,
Що так вірно і довго служив без відмови.
Свидетельство о публикации №107021700039