Гине мова

Цяжка бачыць, як гіне мова,
На ёй не чутна тут размова,
Раней яна цвіла як кветка,
А зараз расцвітае рэдка.

Далі свабоду – ніхто не жадае,
Ведаць мову роднага краю,
З падполля паднялася угору,
З гары – у вялікае мора.

Дзе лодкай плыве супраць ветру,
Пауночнага моцнага ветру.
Я веру, я, нават, даю сваё слова:
Ніколі не згіне беларуская мова.


Рецензии