Пташка

Бідненька пташечка маленька,
У хащах заблукала.
Бідненька пташечка маленька,
Дороги не впізнала.
Бідненька пташечка сумує
По рідному гнізді,
Бо там лежать у неї
Яєчка малі.
Знайшли ту пташку діти,
Не знають, що робить:
Чи в небо відпустити,
Чи в клітку посадить.
Ні, краще хай летить
У небо голубе.
От прилетіла пташка
До рідного гнізда,
І бачить, що в гнізді
Порожня шкарлупа.
Засумувала пташка,
Немає діточок,
Чи кішка їх поїла,
Чи їх побив шпачок.
Ні, всі живі, здорові!
Побачила вона
Діток своїх маленьких,
Внизу, біля гнізда.
І стала їх навчати:
Літати і ходить,
Співати і танцювати,
Й комах шкідливих бить.


Рецензии