Cхiд сонця

Чарівності прабатьківської мови
Замало, щоб оцей ранковий час
Увічнити в її прудкому слові.
Ранкова мить – це фейєрверк прикрас!

Предтечі сонця, фарби пурпурові,
Немов вогненна лава розлилась,
На променистій, золотій основі
На сході неба запалали враз.

Все більше, більше золотого блиску.
Уже пів-неба ніжно проясніло.
Геть, темряво, тобі немає зиску!

О леле, раптом запалахкотіло!
То промені верхівки чудо-диску.
Ось зараз, зараз з’явиться світило!


Рецензии