Грошы

Усюды грошы нас турбуюць
І душы нашыя гвалтуюць,
Купляем нешта без патрэбы,
Каб хто сказау, што ім не трэба.

Каб хто сказау, што ім хапае,
Ды у панчосе грошай не хавае,
Ды з братам мірна падзяліуся,
а з кім у сварцы - памірыуся.

Няма грошай - кісла міна,
не хапае толькі піва,
а есці кожнаму патрэбна
ды купіць добрае адзенне.

Грошы вяжуць з нас і шыюць
Ды падлогу намі мыюць,
Ды здзекваюцца, як умеюць,
А людзі з імі усе тупеюць.

І мы з імі у абароце,
тольки суха нешта у роце
як запоуніць увесь наш лес,
а каб іх прабрау панос.


Рецензии