Евшан-зилля
инели на чуже славне быти
Лiтопис по Iпатському списку
Краще в рiднiм краю милiм
Полягти кiстьми, сконати,
Нiж в землi чужiй, ворожiй
В славi й шанi пробувати.
Де ж того євшану взяти,
Того зiлля-привороту,
Що на певний шлях направить, —
Шлях у край свiй повороту?!
Микола Вороний
Краще в рідній Україні
Полягти кістьми в землі,
Ніж у славі на чужИні
Жити добре, як пани.
Степ широкий, сиві гори -
Рідний край. Моя країна.
Найдорожче в світі - воля.
Найрідніше - Батьківщина.
Не цурайтесь свої неньки.
Нам її не обирати.
Бережіть любов в серденьку,
Щоб не вийшло сумувати.
Та якшо ви у дорозі
Ненароком заблукали.
І іти уже невзмозі,
І ніде вас не чекають.
Випийте євшану-зілля -
Пам'ять знову повернеться.
Краю рідного привілля
Вам у серці одізветься.
Там усе - річки, ліси,
Небо синє і безкрає.
Погляд важко відвести
Від краси такого краю.
Краще в рідній Україні
Полягти кістьми в землі,
Ніж у славі на чужИні
Жити добре, як пани.
Свидетельство о публикации №106120400945
Но как прекрасно звучит!
Афоризмотолог 18.03.2007 23:52 Заявить о нарушении
Да и если захотеть - можно выучить)))))
Спасибо тебе!!!!!
Инна Николаевна 19.03.2007 17:00 Заявить о нарушении