и тъй

когато привечер по тъвно
в града пълен с тайни звезди и витрини
потърсиш компютърен клуб
но всяка в която поглеждаш
обърква тъй както дъбът
обърква дърваря в гора
и броди той в кръг със сребърната си тънка брадва
приличаща на лунен сърп спри който и да е тийнейджър
и питай го де има компютри и той
ще те гледа очуден и не че
не ще ти го сочи
с въпрос във очичиките будни
защо не ме питаш къде е приятелката ти
защото навярно под гумите
ако не на ферарито то на живота
попаднала ми е извън полезрението
изобщо
четеш иосиф бродски
по малко лев лосев и той бил добър
но ето го клубът осър
по добре мажоретки с уиски

дано на излизане пак не ти искат куверт

чакай малко


Рецензии