Водгук на твор Аблава В. Быкава

Нястрымным болем сэрца сціскае,
Хоць родны куток тваіх крокаў чакаў,
Дзе родная хата твая дарагая.
... Але толькі попел на месцы спаткаў..

Народнае сэрца і цяга да волі
Цвярдзела, і кожны тады чалавек
Чакаў для сябе самай лепшае долі,
Каб толькі пражыць-скаратаці свой век.

Цямнела, як ноччу, на землях Радзімы
Ад чорнага шляху людзей маладых,
Што мэтай жыцця задаліся адзінай:
Знішчаць, руйнаваць, забіваці старых.

І коршунам чорным, раскінуўшы крылы,
Клявалі багацце і душы людзей –
І стала далёкай у ссылцы Радзіма...
Гублялі апошнія кроплі надзей...

У багне засталіся тайны народа.
Карэнне крывое... гнілая трава...
Усе таямніцы – у багну, пад воду.
І сэрца народа праткнула страла.
2006
 


Рецензии